'Etixx-Quick Step niet in Qatar? Problemen met discipline en beleefdheid'

De Ronde van Qatar moet het dit jaar stellen zonder Etixx-Quick Step, de ploeg die de rittenkoers de voorbije jaren gedomineerd heeft. "We wilden hen een signaal geven. Volgend jaar zijn ze opnieuw welkom", meldt de organisatie.

Dat Etixx-Quick Step dit jaar niet naar Qatar zou afreizen, was toch wel een verrassing. "We geven zelf de voorkeur aan een andere voorbereiding", liet de Belgische ploeg van Tom Boonen enkele weken geleden weten.

Maar daags voor de eerste rit in Qatar heeft de wedstrijdorganisatie meer uitleg gegeven over de afwezigheid van de Belgische formatie. "We hebben hen geen uitnodiging gestuurd, alle andere WorldTour-teams hebben er wel een gehad", klinkt het bij de organisatie.

De organisatie ontkent dat een discussie in de Ronde van Oman van vorig jaar (toen onder meer Tom Boonen niet te spreken was over de hitte en de gevaarlijke omstandigheden) de oorzaak is.

"Wij behandelen de ploegen met veel respect, dan moeten zij ons ook met respect behandelen. Ze voelden zich hier net iets te veel thuis."

"Al een aantal jaren merkten we dat er problemen zijn met discipline en beleefdheid bij Etixx-Quick Step. We hebben hen een paar keer duidelijk gemaakt dat hun gedrag moest veranderen, maar dat is niet gebeurd."
"Ze treuzelden te lang bij de podiumceremonie"

De organisatie van de Ronde van Qatar hekelt onder meer het gedrag van Etixx-Quick Step bij de podiumceremonie. "Ze treuzelden te lang om andere kleren en schoenen aan te doen, wat hinderlijk was voor de rechtstreekse uitzending", klinkt het.

"Vorig jaar hebben we een dame aangesteld om hen na de wedstrijd tot spoed aan te manen, maar zij werd niet beleefd behandeld."

"We hopen dat Etixx-Quick Step de boodschap begrepen heeft en zich in de toekomst weer zal gedragen. Ze zullen dan weer uitgenodigd worden."


Misschien ook interessant: