Hoogstraten, Cyclo-cross

Van der Poel verslaat Van Aert in nagelbijtend duel

Mathieu van der Poel heeft de voorlaatste manche van de Superprestige gewonnen. De Nederlander won in Hoogstraten een titanenduel tegen Wout van Aert. De wereldkampioen staat wel een stapje dichter bij de eindzege.

Het beklijvende WK-duel waarop iedereen vorig weekend zat te wachten, kwam een weekje later op de planken.

Mathieu van der Poel voelde van bij de start zijn benen jeuken, de motor van Wout van Aert kwam wat trager op gang.

Met z'n tweeën maakten Van Aert en Van der Poel er een fantastisch spektakel van in Hoogstraten. Voor derde hond Meeusen was er geen plaats op het voortoneel.

Bij een stroomstoot van Van der Poel bergop geraakte Van Aert plots in een lastig parket. Maar de wereldkampioen dichtte elk gat met zijn vechtlust.

Mano a mano doken de twee hoofdrolspelers de slotronde in. Het regenboogvelletje van Van Aert was niet bestand tegen een nieuwe prik van Van der Poel.

De aardbeien op het podium waren voor de Nederlandse kampioen. Van Aert en Meeusen mochten mee smullen. Volgende week verdedigt Van Aert zijn leidersplaats in de Superprestige.

Wereldkampioen Wout van Aert toonde zich na afloop een sportieve verliezer. "Mathieu was vandaag sterker dan ik", gaf Van Aert toe.

"Ik had er liever nog een spannender duel van gemaakt. Op het einde begon de vermoeidheid toe te slaan, waardoor ik slecht begon te sturen."

"Ik moest telkens een gaatje dichtrijden, wat ik in de loopstroken telkens kon rechtzetten. Maar in de laatste ronde ontplofte ik gewoon. De beste heeft vandaag gewonnen."

Van Aert loofde ook de fans. "Ik heb vandaag ook veel aanmoedigingen gehoord voor Mathieu. Het was in Hoogstraten veel aangenamer om te rijden voor de Nederlanders dan vorig weekend."

In de stand telt Van Aert met nog één manche voor de boeg een kloof van zeven punten op Nys. "Het zou heel mooi zijn als ik volgende week ook nog eens in de regenboogtrui kan winnen."


Misschien ook interessant: