Ambitieuze Bora-manager: 'Sagan? Elke ploeg is geïnteresseerd'

Bora-Argon 18 is dit jaar nog een continentaal team, maar de Duitse ploeg wil volgend seizoen dolgraag de stap naar de WorldTour zetten. Met nieuwe sponsor Hansgrohe en misschien met Specialized als nieuwe fietsconstructeur zou Bora op Peter Sagan mikken. "Als we in de WorldTour geraken, dan willen we een goed WorldTour-team zijn."

"Met mijn sponsors Bora en Hansgrohe wil ik naar de WorldTour promoveren", legt manager Ralph Denk uit aan Sporza. "We veranderen de structuur van de ploeg. Alles wordt groter, er wordt momenteel hard gewerkt."

Peter Sagan zou volgens meerdere bronnen al getekend hebben bij Bora. Oleg Tinkov, de huidige teambaas van de wereldkampioen, heeft al laten weten dat de Slovaak naar de Duitse ploeg trekt.

"Ik vraag me af hoe Tinkov dat kan weten", lacht Denk geheimzinnig. "We willen onze ploeg versterken en praten met meerdere renners."

"Ik heb altijd gezegd: als we in de WorldTour rijden, dan willen we een goed WorldTour-team zijn. Dat ik de interesse in Sagan niet kan ontkennen? Elke ploeg in deze Tour is geïnteresseerd in Sagan."

Denk heeft meerdere verklaringen voor het ambitieuze project van Bora. "Volgend jaar start de Tour in Düsseldorf, maar ook de Ronde van Duitsland wordt weer georganiseerd. En er zijn natuurlijk de goeie prestaties van Kittel, Greipel, Degenkolb en Martin."


Misschien ook interessant: