Tour de Pologne

Regen maakt koersen in Polen onmogelijk, organisatie neutraliseert zesde rit

Vandaag geen winnaar in de Ronde van Polen. De wedstrijdorganisatie neutraliseerde de koninginnenrit door het slechte weer, nadat het in de voormiddag ook al twee keer het parcours had ingekort. Leider Tim Wellens (Lotto-Soudal) lijkt hierdoor, met enkel nog een korte tijdrit voor de boeg, zo goed als zeker van eindwinst.

Net als gisteren waren de weergoden de renners ook vandaag in de zesde rit van de Ronde van Polen niet gunstig gezind. Het regende zo hard dat het wegdek transformeerde in een waterglijbaan. De organisatie besliste daarom de etappe in te korten en de start met een paar uur te verlaten.

Iets na 15 uur ging de koninginnenrit dan toch van start, maar al snel werd duidelijk dat blijven koersen onverantwoord zou zijn. De zichtbaarheid was beperkt en bracht de veiligheid van de renners in gevaar. De koersdirectie maakte door de rit te neutraliseren dan ook de juiste beslissing.

Geen winnaar dus vandaag in Polen en dat is goed nieuws voor leider Tim Wellens. Met enkel nog een korte tijdrit van 25 kilometer voor de boeg, lijkt niets hem nog in de weg te staan om maandagavond eindwinnaar te worden.


Misschien ook interessant: