Paris (F)

Vos: mooi dat dit in de Tour gebeurt

Marianne Vos is blij dat ze weer eens een succes op een groot podium heeft mogen vieren. De 27-jarige Brabantse won zondag in Parijs de eerste editie van La Course, een vrouwenwedstrijd die voorafgaand aan de finish van de Tour werd verreden.

"Een hele mooie overwinning, maar voornamelijk omdat het in de Tour de France is", zei Vos na afloop. Ze versloeg Kirsten Wild in de sprint op de Champs-Élysées. "Het voelde fantastisch, maar ik moest nog wel een extra versnelling vinden om haar te passeren."

"Ik voelde vanochtend al dat het een mooie koers zou gaan worden. Ik had wat positieve spanning, niet zozeer druk", aldus de regerend wereldkampioene. "Tijdens de race werd het duidelijk dat het een massasport zou gaan worden en ik voelde me goed genoeg om daarvoor te gaan."

Kirsten Wild uitte kort na het verlies van de sprint haar frustratie op haar stuur. "Je komt hier natuurlijk niet om tweede te worden", aldus Wild, uitkomend voor Giant-Shimano. "Ik moest vlak voor het einde van fiets wisselen. Als het zou uitlopen op sprinten, dan durfde ik dat niet aan."

Wild: "Al kostte dat niet al te veel energie, maar misschien was dat net dat beetje wat ik miste. Het is mooier als je gelanceerd wordt, nu moest ik het moment zelf zoeken. Het scheelde niet veel. Met elkaar hebben we wel een goede wedstrijd gereden."

Ondanks het nipte verlies, had Wild wél voldoening gehaald uit de atmosfeer in Parijs. "Ik heb wel echt genoten onderweg. Dit soort wedstrijden zijn wel de wedstrijden waar ik van hou. Maar dit is niet waar we voor kwamen."

Foto: @kirsten_wild


Misschien ook interessant: