Ronde van België (F)

Amper maand na horrorcrash wint Van Vleuten proloog Lotto Belgium Tour

Annemiek van Vleuten is een echte bikkel. Nauwelijks een maand na haar vreselijke crash op de Spelen stond ze aan de start van de Lotto Belgium Tour. En Van Vleuten won zowaar!

Geen Jolien D'hoore aan de start van de Lotto Belgium Tour, maar met onder meer Marianne Vos, Emma Johansson en Giorgia Bronzini tekenden er heel wat buitenlandse rensters present in Nieuwpoort.

Lotte Kopecky, Marianne Vos en Talitha de Jong hadden achtereenvolgens de beste tijd achter hun naam. Maar de wereldkampioene veldrijden zou uiteindelijk vrede moeten nemen met de tweede plaats.

Annemiek van Vleuten mocht als laatste van het startpodium rollen. Een maand geleden werd de Nederlandse nog voor dood opgeraapt na een zware val tijdens de olympische wegrit. Van Vleuten leek toen op weg naar het goud, maar een foutje in de afdaling deed haar de das om.

Van Vleuten bleef echter niet bij de pakken zitten, werkte hard aan haar comeback en stond sneller dan verwacht weer aan de start van een wedstrijd. Met succes, want Van Vleuten was over 4,37 km maar liefst 7 seconden sneller dan De Jong.


Misschien ook interessant: