Vuelta a España

La Vuelta: Simon Yates viert feest in de Vuelta

De zesde etappe in de Vuelta is ten prooi gevallen aan de Brit Simon Yates (Orica-BikeExchange). In de lastige finale bleef hij uit de klauwen van een groepje met Ben Hermans. De leiderstrui blijft in handen van de Colombiaan John Darwin Atapuma.

De twee ritzeges van Gianni Meersman leek onze landgenoten van bij het startsein te inspireren. Eerst mengde Devenyns zich zonder succes in het aanvalsgeweld, daarna sprongen Bakelants en Dockx wel op de goede trein.

Door het strakke tempo van BMC kregen de elf koplopers nooit veel speelruimte. Fraile speelde met zijn pedalen op de zwaarste klim van de dag en kletste Bakelants en co uit het wiel.

Maar de Baskische klimgeit zat te snel door zijn beste krachten heen. Frank nam over van Fraile. Maar het was Simon Yates, die het krachtigste schot loste.

De tweelingbroer van Adam knalde weg op het laatste puistje en bracht Orica-BikeExchange in extase met ritwinst. Tegenaanvaller Ben Hermans viel net naast het podium.

In het favorietenlegertje vielen er geen verschillen te noteren. Atapuma kwam in het zog van Contador over de lijn en blijft leider. Pechvogel Bart De Clercq, onze best geplaatste landgenoot in de stand, verloor wel een half minuutje na een tuimelperte in volle finale.


Misschien ook interessant: