Tour de France

Le Tour 'Ik moet trots zijn op wat ik gisteren bereikt heb'

Jasper Stuyven zette gisteren bijna de Tour op stelten met een straf nummertje, maar de 24-jarige Stuyven moest uiteindelijk vrede nemen met de bollentrui. "Die trui is geen doel. Ik zou liever wat recupereren en probeer later voor een ritzege te gaan."

"Deze bollentrui is niet de trui die je bij mij zou verwachten, maar ik ben er heel blij mee", vertelde Jasper Stuyven vanochtend bij de start in Granville, daags na zijn knappe inspanning in de tweede Tour-rit.

"Of ik gisteren toch een beetje gevierd heb? Neen, ik was echt wel ontgoocheld. Zeker in mijn bed dacht ik aan wat ik gemist heb. Dan is dat toch pijnlijk. Maar vanochtend heb ik er niet meer aan gedacht."

"Ik moet blij zijn en trots zijn op wat ik gisteren bereikt heb. Ik moet genieten. Die ontgoocheling moet er natuurlijk zijn, maar als dat zo zou blijven, dan zou dat niet goed zijn."

"Ik ben wel geschrokken van wat die etappe heeft teweeggebracht. Ik heb gisteren veel leuke berichten gekregen van mensen die het mooi vonden en fan zijn geworden. Dat is leuk."

Zal Stuyven zijn bollentrui verdedigen? "Ik zal die trui nog twee dagen dragen. Maar op de vijfde dag mijn best doen om de trui te houden en een dag later dat shirt dan verliezen, dat zou verloren energie zijn. Deze trui is geen doel. Ik zou liever wat recupereren en probeer later voor een ritzege te gaan."


Misschien ook interessant: