Giro d'Italia

Katjoesja haalt Tsatevitsj weg uit de Giro na 'onaanvaardbaar gedrag' in tijdrit

Aleksej Tsatevitsj mag van zijn ploeg Katjoesja niet meer starten in de 10e etappe van de Giro. Hij bleef in de tijdrit veel te lang in het wiel van zijn voorganger Tobias Ludvigsson (Giant) hangen en wordt daarvoor nu uit koers gehaald door zijn team.

Tsatevitsj werd na zijn tijdrit, waarin hij 68e eindigde op 4'22" van winnaar Roglic, al zwaar gestraft door de wedstrijdjury. Hij moest een boete van 100 Zwitserse frank betalen en kreeg bovendien een tijdstraf van 6'48".

Maar dat volstond niet voor zijn ploeg Katjoesja. De Russische ploeg haalde op de rustdag zijn renner uit koers. "De manier waarop Tsatevitsj gisteren fietste, is volkomen onaanvaardbaar", klink het bij sportdirecteur Dmitri Konysjev.

"Hij brak een duidelijke regel die elke renner nochtans goed kent. Bovendien toonde hij een schrijnend gebrek aan respect voor zijn rivaal, die hem voorbij was gereden."

"Daarnaast negeerde hij het wedstrijdplan dat de sportdirecteur had uitgestippeld. Zijn gedrag heeft een grote negatieve invloed op het imago van het wielrennen in het algemeen en Katjoesja in het bijzonder."

"De straf van de wedstrijdjury aanvaarden volstaat niet voor ons. We moeten strengere maatregelen treffen. De tweede wedstrijdweek aansnijden met slechts acht renners maakt onze taak niet makkelijker. Maar ik ben er zeker van dat we de juiste beslissing hebben genomen."


Misschien ook interessant: