Lebbeke, Cyclo-cross

Meeusen pakt vijfde zege van het seizoen in Lebbeke

Tom Meeusen heeft de kleicross aan zijn bescheiden zegelijst toegevoegd. De Telenet-Fidea-renner was in Lebbeke sneller dan Michael Vanthourenhout en Diether Sweeck. Sven Nys moest opgeven.

De voorlaatste cross van het seizoen was er een voor modderduivels. Normaal spek voor de bek van de afscheidnemende Sven Nys, maar de Kannibaal uit Baal kwam ging meteen na de start overkop en dook als laatste het veld in.

Tom Meeusen en Michael Vanthourenhout waren wel goed weg. Het duo trok fel van leer in de blubber in Lebbeke en had na twee rondes al een mooie bonus op achtervolgers Sweeck, Van Aert, Iserbyt en Merlier.

In de achtergrond was Nys ondertussen opgerukt naar de tiende plaats, maar alweer sloeg het noodlot toe. Hij maakte op een zware modderstrook een tweede koprol en gaf er de brui aan.

Met nog vijf rondes voor de boeg liet Tom Meeusen zijn metgezel achter. Hij begon aan een lange solo op weg naar zijn vijfde overwinning van het seizoen. Vanthourenhout was ook al snel zeker van het tweede schavotje en Sweeck reed comfortabel op de derde stek.

Het publiek kon zich enkel nog vergapen aan de strijd om de vierde plaats. Wereldkampioen Van Aert, die in de beginfase ook ten val kwam, leek die positie te zullen veroveren. Maar Kevin Pauwels profiteerde van een foutje van Van Aert om daar een stokje voor te steken.


Misschien ook interessant: