Volta ao Algarve

Kittel klopt Greipel in Algarve, Boonen breekt voorwiel

In een Duits spurtduel heeft Marcel Kittel (Etixx-Quick Step) André Greipel (Lotto-Soudal) gevloerd in de eerste rit in de Ronde van de Algarve. Jasper Stuyven was derde, Victor Campenaerts vijfde. De laatste 10 kilometer werd ontsierd door drie valpartijen. Voor Kittel is het de derde spurtwinst van het jaar, begin februari was hij twee keer de snelste in Dubai.

Drie renners zorgden voor de vlucht van de dag: Gonçalves, Kolobnev en Gradek. Ze kregen een voorsprong van 8 minuten na 50 kilometer, maar daarna begonnen Etixx-Quick Step en Lotto-Soudal aan hun achtervolgingswerk.

De voorsprong van de drie slonk geleidelijk, in de laatste tien kilometer waren ze eraan voor de moeite. Die laatste kilometers waren ook het toneel van drie valpartijen.

Daardoor kwamen heel wat renners met de nodige vertraging binnen. De laatste crash gebeurde bij het ingaan van de laatste kilometer. Kittel en Greipel maalden er niet om en gingen met elkaar in de clinch, met de rest van het pak in hun wiel. Kittel won en bezorgde Etixx-Quick al de tiende zege van het prille seizoen.

Boonen breekt voorwiel, maar zonder erg

Tom Boonen zag Marcel Kittel niet winnen. Boonen finishte op meer dan 7 minuten van zijn Duitse ploegmaat. "Tom had in de finale materiaalpech", laat zijn ploeg weten.

"Hij reed lek bij de eerste passage aan de finish. Bij zijn terugkeer in het peloton werd Tom opgehouden door een valpartij met Yves Lampaert, net voor hem. Tom kwam zelf niet ten val, maar zijn voorwiel brak."

"Hij heeft toen van fiets moeten wisselen en heeft op ploegmaat Lampaert gewacht. Daarna zijn ze samen naar de aankomst gereden. Maar op de bus was Tom aan het lachen."


Misschien ook interessant: