Tour de San Luis

Gaviria (EQS) breekt spaakbeen bij massale val

Bij de zware val in de Ronde van San Luis hebben heel wat renners nare blessures opgelopen. Zo heeft Andrea Malori een hoofdtrauma en sprinter Fernando Gaviria een breuk in zijn pols. Gaviria reed net als zijn Etixx-Quick Step-ploegmaat Contreras (open kniewonde) de rit nog uit, maar ze zullen in de volgende rit niet meer starten.

De Etixx-Quick Step-ploeg en de Movistar-ploeg lijken het zwaarst gehavend na de enorme valpartij. Bij EQS vielen Gaviria, Rodrigo Contreras, Stijn Vandenbergh en Maximiliano Richeze.

Gaviria met een polsbreuk en Contreras, met 15 hechtingen in zijn knie, zullen niet meer voortrijden. Vandenbergh en Richeze kwamen er met kleinere blessures vanaf en rijden wel voort.

Bij Movistar zijn er zorgen over Adriano Malori. Hij werd met een hoofdtrauma en een sleutelbeenbreuk naar het ziekenhuis gebracht. Hij ligt op de dienst Intensieve Zorg waar hij constant in de gaten wordt gehouden. Ook kopman Nairo Quintana en ploegmaten Marc Soler en Dani Moreno lagen erbij, maar zij kunnen voortrijden.


Misschien ook interessant: