Greipel: 'Ik hoop er al te staan in de klassiekers'

Na een vruchtbaar jaar 2015 rekent Lotto-Soudal ook dit seizoen op André Greipel om de ploeg een aantal overwinningen te schenken. Sporza zat samen met de Duitse spurtbom en peilde naar zijn verwachtingen: "Als iedereen bereid is om zijn job te doen in de sprint, zullen we altijd meedoen voor de prijzen."

Met 16 zeges in 2015, waaronder vier etappes in de Tour de France en één in de Giro, kende André Greipel een "boerenjaar". Dit seizoen wil de Duitser van Lotto-Soudal minstens even goed doen.

"We hebben echt een goede ploeg dit jaar", steekt Greipel van wal. "Nieuwkomers als Rafael Valls of Jelle Wallays moeten hun plaats nog zoeken binnen het team, maar bulken wel van het talent."

"Zelf ben ik nog altijd zeer tevreden bij Lotto-Soudal. Ik denk dat ik nog steeds een impact heb op dit team. Er is een goede sfeer onder de renners en de staf en samen kunnen we dit seizoen veel bereiken. Als iedereen bereid is om zijn job te doen in de sprint, zullen we altijd meedoen voor de prijzen."

Over zijn persoonlijke ambities is de Duitser duidelijk: "Ik hoop dat ik in april de goede vorm al te pakken heb en ik een goed resultaat kan neerzetten in de voorjaarsklassiekers."

"Ook een rit in de Giro en de Tour winnen zou mooi zijn. Bovendien staat er in oktober één wedstrijd in mijn agenda met stip aangeduid", doelt Greipel naar het wereldkampioenschap in Qatar.

In zijn sprinttrein rekent Greipel vooral op landgenoot Marcel Sieberg. "We noemen hem "de Vuurtoren" omdat iedereen hem kan zien wanneer hij op kop rijdt. Hij maakt de juiste beslissingen op de juiste momenten, iets wat het verschil kan maken tussen winst of verlies."

Binnen het peloton zijn er heel wat verschuivingen gebeurd. Zo is Greipels concurrent Mark Cavendish vertrokken bij Etixx-Quick Step en moet Kristoff het stellen zonder de geschorste Luca Paolini.

"Dat Mark Cavendish bij Team Dimension Data minder goed omringd is dan bij Etixx, zal niet zo'n grote invloed hebben op zijn manier van sprinten", denkt Greipel.

"Hij heeft veel klasse en positioneert zich steeds heel goed. Onderschat bovendien de kwaliteiten van Mark Renshaw en Bernhard Eisel zeker niet."

Ook met Marcel Kittel, die van Giant-Alpecin naar Etixx-Quick Step verhuisde, houdt Greipel rekening: "Marcel is een renner met veel karakter, die de nodige steun zal krijgen binnen zijn team. Ik verwacht hem zeker in de voorste gelederen tijdens de sprint."

Ten slotte is er nog Alexander Kristoff. De grote slokop van vorig seizoen moet het dit jaar stellen zonder zijn geschorste adjudant Luca Paolini. "Hij verbetert elk jaar nog", besluit Greipel. "Hij heeft een heel goed team rond zich, ook zonder Paolini."


Misschien ook interessant: