Giro d'Italia

Viviani klopt Hofland en Greipel in eerste massasprint in de Giro

Elia Viviani (Team Sky) heeft in Genua de tweede etappe gewonnen in de ronde van zijn thuisland. De Italiaan liet in een massasprint al zijn collega's zijn hielen zien. Michael Matthews neemt de leiderstrui over van zijn ploegmaat Simon Gerrans.

Door de nervositeit mondde de eerste rit in lijn uit in een waar slagveld. Ploegmakkers Haussler en Sylvain Chavanel kusten twee keer het asfalt. Ook schaduwfavoriet Pozzovivo moest een ziedende inhaalrace inzetten na een val.

Pieter Serry (Etixx-Quick Step) lag ook bij de slachtoffers en kon zijn stuur niet meer vasthouden. Met tranen in zijn ogen verliet onze landgenoot het strijdtoneel.

Van de vijf vluchters was er toen geen sprake meer. De Nederlander Bert-Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo) was één van de avonturiers en hield aan zijn lange onderneming de bergtrui over.

Op drie kilometer van de aankomst nam Team Sky het heft in handen, in dienst van spurtbom Elia Viviani. Toen de sprinttreintjes op de rails gezet werden, mengde Boonen zich in het gewriemel. Maar uiteindelijk kwam hij niet in het stuk voor.

Greipel begon in poleposition aan de sprint, maar werd nog overvleugeld door Hofland en Viviani, die de Italianen al vroeg een ritzege schenkt. Matthews eindigde zevende en neemt de roze trui over van ploegmakker Gerrans.


Misschien ook interessant: