Mollema fietst volgend seizoen voor Trek

Bauke Mollema verlaat Belkin en rijdt volgend seizoen voor Trek. De Nederlandse klimmer tekende voor twee jaar bij zijn nieuwe ploeg. "Trek heeft een duidelijke toekomstvisie", verklaart Mollema zijn overstap.

Mollema had zaterdag na de Clasica San Sebastian al gezegd dat zijn beslissing over volgend seizoen gemaakt was en maandag meldde ook Trek dat het dinsdag groot nieuws zou bekendmaken voor zijn Nederlandse fans.

Het was dus vrij duidelijk, maar nu is het ook officieel: Mollema rijdt de komende twee seizoenen voor de Amerikaanse wielerploeg. Trek rekent op Mollema in de grote rittenkoersen, maar ook in de klassiekers met de iets stevigere heuvels staat de 27-jarige Nederlander zijn mannetje.

De toekomst van Belkin is nog altijd onzeker, maar die ziet er met de dag slechter uit. Eerder deze maand raakte al bekend dat Lars Boom volgend jaar voor Astana uitkomt en nu vertrekt dus ook het andere Nederlandse uithangbord van de ploeg.

Mollema is geen veelwinnaar: hij won onder andere wel een rit in de Ronde van Spanje en de Ronde van Zwitserland in 2013. Vorige zaterdag werd hij nog tweede in de Clasica San Sebastian. Trek is de ploeg van Mollema's landgenoten Danny en Boy van Poppel, maar ook de werkgever van onder anderen Fabian Cancellara en Stijn Devolder.

"Ik ben heel blij voor de kans die Trek me biedt", reageert Mollema. "Deze ploeg heeft een uitstekende reputatie in het peloton en ik heb een paar heel goede gesprekken gehad met de ploegleiding. Ik voel heel veel vertrouwen van de ploeg. De structuur is hier ook heel solide en er is een duidelijke toekomstvisie."


Misschien ook interessant: