Tour of Utah

Hofland luistert rentree op met zege in Utah

Moreno Hofland heeft de eerste etappe gewonnen in de Tour of Utah. De Nederlander van Belkin was de snelste in een massasprint. Hij rondde het werk van zijn team knap af. "Ik heb heel wat koersen moeten missen", reageert Hofland.

Op acht kilometer van de aankomst werd een kopgroep van vijf renners gegrepen. Belkin, dat al de hele dag gewerkt had voor sprinter Hofland, bereidde de sprint goed voor. Hofland werkte knap af.

Voor Moreno Hofland, dit voorjaar tweede in Kuurne-Brussel-Kuurne en winnaar van een rit in Parijs-Nice, is het een leuke binnenkomer bij zijn comeback. In de Ronde van Californië, ruim twee maanden geleden, kwam hij zwaar ten val. Bij zijn rentree, ook op Amerikaanse bodem, schiet hij dus meteen raak.

"Super om hier meteen weer te winnen", zei Hofland net na de aankomst. "Door mijn val heb ik heel wat koersen moeten missen. Ik heb hier dus enorm naar uitgekeken en ben heel blij dat ik weer kan koersen. Ik ben ook heel trots op de ploeg, want ze hebben fantastisch werk geleverd. Ik ga proberen te overleven in de tweede rit, maar ik ga mij vooral ook sparen voor de sprint in de derde rit."


Misschien ook interessant: