Harelbeke

Gilbert: 'Zeker de finale rijden in de E3'

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Ook Philippe Gilbert tekent aanwezig in de E3 en Gent-Wevelgem, al richt hij vooral zijn pijlen op Harelbeke. "De E3 ligt me een pak beter dan Wevelgem", zegt de wereldkampioen. "Na Wevelgem bereid ik me voor op de Ronde. Die wil ik aan mijn palmares toevoegen."

Waarom draagt de E3 de voorkeur weg van Philippe Gilbert? "We rijden daar op bijna dezelfde wegen als in de Ronde van Vlaanderen", zegt de wereldkampioen.

"Ik ben tevreden over mijn vorm. Ik ben nog altijd wat verkouden, dat is al een paar weken zo. Het slechte weer is natuurlijk niet bevorderlijk, maar na een paar uur fietsen is dat vergeten."

"De E3 ligt me een pak beter dan Wevelgem, dat ik vooral als een goeie training zie. Waarom ik in de E3 nooit een topuitslag gereden heb? Geen idee. Maar ik wil vrijdag zeker de finale rijden. Voor de ploeg zou het mooi zijn één van die twee koersen te winnen."

Met de tegenstand in de Vlaamse koersen is Philippe Gilbert niet begaan. "Ik heb de startlijsten nog niet bekeken en met de ploeg moeten we nog praten over de tactiek", zegt hij.

"We zien wel. Vanaf Milaan-Sanremo ga je met dezelfde renners aan de slag tot Parijs-Roubaix. Ik ken die jongens dus onderhand wel."

"Eén ding staat vast: ik trek na de E3 en Wevelgem zeker geen conclusies. Na Wevelgem keer ik terug naar Monaco, waar ik me zal voorbereiden op de Ronde van Vlaanderen. Die wil ik zeker aan mijn palmares toevoegen."


Misschien ook interessant: