Harelbeke

Boonen: 'Zag alle hoeken van Kwaremont'

Tom Boonen leek herboren op de Taaienberg, maar op de Kwaremont ging het licht uit. "Laat Cancellara maar doen, ik ga gewoon mijn eigen weg", zegt Boonen. "Soms moet je eens doodgaan om daarna weer levend te worden", zegt Wilfried Peeters.

"Ik heb kanten van de Kwaremont gezien die ik nog nooit gezien had", is Tom Boonen eerlijk. "Maar ik ben dat zwak moment goed doorgekomen door wat gelletjes te eten."

"Een zevende plaats is toch geen ontgoocheling? We zijn gewoon veel gewend. Mijn pa zegt altijd dat ik altijd één keer op mijn gat moet zitten voor het beter gaat."

"Cancellara heeft met dit nummer zijn kaarten op tafel gegooid. Laat hem maar doen, ik ga mijn eigen weg. Je kunt de Ronde ook op een andere manier winnen."

"De "moral" is er nog altijd. Nu is het nog zaak om Gent-Wevelgem (nu zondag) fatsoenlijk af te werken. Ik wil graag de finale rijden, maar we mikken daar toch vooral op Mark Cavendish."

In de finale reed Omega Pharma-Quick Step een vreemde wedstrijd. De ploeg leek te schipperen tussen verschillende tactieken, maar uiteindelijk werd het niets. "Ik vind niet dat we fouten gemaakt hebben", zegt ploegleider Wilfried Peeters. "We hebben gereden om te winnen en waren ook altijd met veel renners voorin."

"Alleen had Boonen even een zwak moment op de Kwaremont. Er was daarna ook wat verwarring met Chavanel, maar Cancellara was al gaan vliegen. Boonen zei dat hij dat zwak moment snel had verteerd. Soms moet je eens doodgaan omdaarna weer levend te worden."


Misschien ook interessant: