Lotto-Soudal beloont De Gendt en Bak met nieuw contract

Thomas De Gendt en Lars Bak hebben hun contract bij Lotto-Soudal verlengd. "Een evidente keuze," vindt manager Marc Sergeant. De Gendt ligt nu tot eind 2019 onder contract bij Lotto-Soudal, de 36-jarige Bak tot eind 2018.

Thomas De Gendt is uiteraard tevreden met zijn nieuwe contract. "Al tijdens de lente was het voor mij een uitgemaakte zaak dat ik bij Lotto-Soudal wilde blijven. Dit is een omgeving waarin ik mezelf kan zijn", vertelt de 29--jarige Belg.

"De ploegleiding weet dat ik mij graag inzet voor andere renners als die kans maken op succes en ik mag in bepaalde ritten of wedstrijden voor de aanval kiezen. Vorig jaar heb ik mij op die manier kunnen tonen in Parijs-Nice en ondanks een zware val ook nog in de Tour."

"Dit jaar kon ik voor het eerst in drie jaar opnieuw winnen, in de Ronde van Catalonië. En mijn zege op de Mont Ventoux en de zes dagen in de bolletjestrui zijn natuurlijk een hoogtepunt in mijn carrière. Ik hoop dit seizoen en de volgende jaren op dat elan verder te kunnen gaan en de ploeg nog veel diensten te bewijzen.”

Lars Bak (foto): "Ik ben heel blij dat ik de komende twee jaar opnieuw deel kan uitmaken van het Lotto Soudal-team. De voorbije vijf jaar heb ik de ploeg echt zien groeien op het vlak van resultaten, omkadering en begeleiding. Ik hoop alvast dat ik mijn huidige rol in het team kan blijven vervullen."

"Wanneer mijn contract afloopt, zal ik 38 jaar zijn. Maar dat zal niet meteen het einde van mijn carrière betekenen. Als ik mij nog fit genoeg voel, zal ik misschien nog voortdoen. Ik heb er alvast heel veel zin om de kleuren van Lotto-Soudal nog minstens twee jaar te verdedigen."

Marc Sergeant, manager van Lotto-Soudal, noemt de contractverlengingen van De Gendt en Bak een "evidente keuze". Sergeant: "Ze hebben tot nog toe allebei steeds de verwachtingen ingelost", zegt Sergeant.

"De Gendt voelt zich nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken voor een ploegmaat en mag ook geregeld zijn eigen kans gaan. Zijn prestaties in deze Tour zijn een bevestiging van zijn kunnen en ik ben blij dat hij de komende jaren verder bij ons rijdt."

“Lars Bak is een van de meest gewaardeerde renners in het peloton. In functie van deze Tour toonde hij nog maar eens zijn ijzeren wil door zich in enkele weken tijd klaar te stomen na een zware val in de Giro. Hij is de ideale ploegspeler, is zeer toegankelijk voor pers en publiek, zorgt voor een goeie sfeer en is klaar voor elke koers waarin hij aan de start komt.”


Misschien ook interessant: