Le Tour: Ook de Franse ploegen hebben hun huiswerk af

De Franse ploegen hebben traditiegetrouw gewacht tot na het nationaal kampioenschap om hun Tour-selecties af te ronden. Française Des Jeux, Cofidis, AG2R en Direct Energy kennen sinds vandaag allemaal hun negen uitverkorenen.

Nog niet alle Franse ploegen maakten hun selectie bekend, want voorlopig is het nog steeds wachten op de namen bij Fortuneo-Vital Concept. De vier andere "thuisploegen" in de Ronde van Frankrijk kwamen vandaag wel al met hun definitieve selectie van negen.

Française Des Jeux bouwt zijn ploeg vooral rond kopman Thibaut Pinot. De jonge Fransman wil opnieuw een gooi doen naar het podium en rekent daarvoor uitsluitend op een Frans-Zwitserse alliantie. Verder in het oog springend is de deelname van kersvers Frans kampioen Arthur Vichot.

   Thibaut Pinot (Fra)
   Cédric Pineau (Fra)
   William Bonnet (Fra)
   Matthieu Ladagnous (Fra)
   Anthony Roux (Fra)
   Jérémy Roy (Fra)
   Arthur Vichot (Fra)
   Sebastien Reichenbach (Zwi)
   Steve Morabito (Zwi)

Team Direct Energy neemt maar een "buitenlander" mee naar de Tour. Met Antoine Duchesne brengt de Franse ploeg voorlopig de enige Canadees in deze Ronde van Frankrijk aan de start. Verder is de ploeg vooral gebouwd rond sprinter Bryan Coquard.

   Bryan Coquard (Fra)
   Sylvain Chavanel (Fra)
   Thomas Voeckler (Fra)
   Adrien Petit (Fra)
   Angelo Tulik (Fra)
   Fabrice Jeandesboz (Fra)
   Romain Sicard (Fra)
   Yohan Gene (Fra)
   Antoine Duchesne (Can)Misschien ook interessant: