Vuelta a España

La Vuelta: Valverde blijft Sagan voor in sprintje bergop

Alejandro Valverde (Movistar) heeft de spectaculaire finish naar Vejer de la Frontera naar zijn hand gezet. Peter Sagan kwam te laat uit zijn wiel en strandde op de tweede plaats.

Op weg naar het bekoorlijke Vejer de la Frontera maakten zes renners het mooie weer. Nikolas Maes (Etixx-Quick Step) hield voorin de Belgische eer hoog. Zijn reisgezellen waren Delage, Durasek, Irizar, Engoulvent en Lindeman.

Tinkoff-Saxo geloofde in een bisnummer van Peter Sagan en stroopte in het peloton de mouwen op. De bonus van dertien minuten brokkelde zo in sneltempo af.

In de aanloop naar een venijnige slotpuist sloop de nervositeit zoetjesaan in de gelederen. Onder meer Van Garderen smakte tegen het asfalt. Op elf kilometer van het einde werden Engoulvent en Irizar als laatste vluchters bij de kraag gevat door het peloton.

Een stormloop naar de voet van het slotklimmetje luidde het verwachte spektakel in. Tosh Van der Sande gooide de knuppel in het hoenderhok, maar meer dan het voorspel verzorgen was dat niet.

Roche en Samuel Sanchez doken de slotkilometer in, met de hete adem van Valverde in hun rug. De Spaanse kampioen overrompelde het leidersduo en hield Sagan netjes af. Chaves werd tiende en blijft blinken in zijn rode trui.


Misschien ook interessant: