Schoten (a)

Wat is er aan de hand met Kittel? 'Burn-out is te zwaar woord'

Marcel Kittel, de drievoudige winnaar van de Scheldeprijs, schitterde gisteren door afwezigheid. Nochtans is hij niet geblesseerd. "Het gaat wat op en neer met hem", zegt Giant-ploegleider Rudi Kemna. "Het probleem is duidelijk groter dan we eerst dachten", zegt Sporza-commentator Michel Wuyts.

Marcel Kittel kon vandaag met een vierde zege op een rij een uniek record vestigen in Schoten. Maar de Duitser van Giant kwam zijn kansen niet verdedigen.

"Ik kan niet zeggen dat het goed gaat met hem, anders was hij hier geweest", zegt ploegleider Rudi Kemna. "Het gaat wat op en neer met hem. Soms traint hij goed, maar dan weer heeft hij een terugval."

"Hij kwam nochtans goed uit de winter, maar na de Tour Down Under kwam de ommekeer. Hij werd wat ziek, maar van de dokter mocht hij toch de Ronde van Qatar rijden. Daarna is het slechter en slechter gegaan."

"Een medische oorzaak voor zijn probleem is er niet. Of het een mentaal probleem is? Dat gaat misschien wat ver, maar uiteraard doet het iets met je als je wil koersen en het gaat niet."

Sporza-commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer stellen zich vragen bij de lange afwezigheid van de kloeke Duitser. "Het is duidelijk dat het probleem groter is dan we dachten. Het mentale en het lichamelijke gaan uiteraard samen. Als je keer op keer teruggefloten wordt, gaat het kopje hangen. Dan komt er een soort burn-out. Of is dat een te groot woord?"

"Burn-out is misschien wel overdreven", vindt De Cauwer. "Oververzadiging zou ik het ook niet noemen, alleen heeft het de voorbije jaren nooit gemoeten voor Kittel en nu plots wel. Misschien speelt hem dat parten."


Misschien ook interessant: