Diegem, Cyclo-cross

Van der Poel triomfeert in kunstlicht van Diegem

Mathieu van der Poel heeft de Superprestige-veldrit in Diegem gewonnen. Op het besneeuwde parcours was hij sneller dan Tom Meeusen en Kevin Pauwels. De Nederlander verovert ook opnieuw de leiding in het klassement.

Voor de start van de avondcross in Diegem waren alle ogen gericht op Sven Nys, die na een rustperiode zijn rentree maakte. De Belgische kampioen schoot goed uit de startblokken, maar zou nooit op het voorplan meestrijden.

Kevin Pauwels stond dan weer voor een ellenlange inhaalrace, nadat hij opgehouden was door een val. Van der Haar had geen medelijden en trok samen met vijf gezellen op oorlogspad.

Opvallend: met Tom Meeusen peddelde er slechts één landgenoot in de kopgroep. Van der Haar toonde zich geen al te beste schaatser en gleed twee keer uit op identiek dezelfde plek.

Mathieu van der Poel profiteerde van de schuiver en ging soloslim. Achter zijn lange rug was Pauwels ondertussen komen aansluiten bij Meeusen en Van der Haar.

Pauwels probeerde zijn leiderstrui nog met hand en tand te verdedigen, maar moet zijn kleinood toch afgeven aan Mathieu van der Poel, die met een wheelie de aankomstlijn overschreed.


Misschien ook interessant: