Giro d'Italia

Il Giro: 'Twee tweede plaatsen ook niet slecht'

Tim Wellens moest in de 17e rit voor de tweede keer in deze Giro vrede nemen met de tweede plaats. Desondanks blijft de Lotto-Belisol-renner strijdvaardig. "Als je niet wint, moet je altijd wat ontgoocheld zijn, maar ik mag niet klagen met mijn twee tweede plaatsen. Misschien spring ik morgen weer mee."

Wellens raakte in de finale van de rit naar Vittorio Veneto samen met Thomas De Gendt mee voorop in een kopgroep van vijf. Beide Belgen lieten zich in de slotfase evenwel ringeloren door Stefano Pirazzi. Wellens strandde opnieuw op de tweede plaats, De Gendt werd vierde.

"Er werd van bij het begin hard gekoerst", zei Wellens. "Uiteindelijk konden we met een omvangrijke groep wegrijden. Oss en De Gendt gaven de aanzet tot de vlucht, Bak en ik konden aanhaken. Omdat bijna alle teams vertegenwoordigd waren, wisten we dat we voor de overwinning zouden strijden."

"Toen De Gendt aanviel, zat ik iets te ver om te reageren. In de laatste afdaling kon ik samen met twee anderen aansluiten bij De Gendt en Pirazzi."

"Ik zat achter Pirazzi toen hij vlak voor de slotkilometer demarreerde. Ik twijfelde om mee te springen. Ik gokte en hoopte dat iemand anders het gat zou dichtrijden. Dat gebeurde niet. Als je niet wint, moet je altijd wat ontgoocheld zijn, maar met mijn twee tweede plaatsen mag ik niet klagen. Misschien spring ik morgen weer mee."

Wellens sprokkelde tijdens de rit ook nog enkele bergpunten. In het bergklassement  naderde hij tot op 32 punten van bergkoning Julián Arredondo. "Ik vond het gek om punten te laten liggen voor het bergklassement, dus pakte ik de drie punten op de eerste twee beklimmingen. Maar om de bergtrui nog te winnen, zal ik veel geluk nodig hebben."

Ook Thomas De Gendt zag zijn aanvalslust niet beloond met een ritzege. De OP-QS-renner ging ervandoor op 30 kilometer van de finish, enkele kilometers voor de laatste beklimming. "Ik had problemen met mijn maag, dus dacht ik niet dat ik die steile klim zou overleven", legde De Gendt uit. "Daarom anticipeerde ik en wilde ik, eventueel met nog een klein groepje, naar de finish gaan."

Uiteindelijk kreeg De Gendt nog het gezelschap van vier andere renners. "Voor mij was dat oké, maar op het einde van de wedstrijd is het natuurlijk een spel. Ik probeerde nog eens op drie kilometer van de finish, maar raakte niet weg. Dat is jammer, maar een vierde plaats is ook niet slecht."


Misschien ook interessant: