Giro-directeur Michele Acquarone ontslagen

RCS Sport, de eigenaar van de Ronde van Italië, heeft Giro-directeur Michele Acquarone ontslagen. Aanleiding is een zaak rond de verduistering van 13 miljoen euro.

In oktober werd Acquarone al geschorst door RCS sport nadat 13 miljoen euro verdwenen was van de rekening van de organisatie. Nu wordt de directeur van de Giro samen met voormalig CEO Giacomo Catano en directeur voor externe relaties Matteo Pastore ontslagen. Zo meldt cyclingnews op zijn website.

Of Acquarone zelf iets te maken heeft met het verdwenen bedrag staat niet vast, maar als Managing Director was hij verantwoordelijk voor de financiële leiding.

Nadat hij in oktober geschorst werd, ontkende Acquarone alvast zijn betrokkenheid. "Ik verzeker iedereen dat ik niet betrokken ben bij de feiten die aan het licht zijn gebracht", zei Acquarone toen.

Acquarone werkte sinds 1999 voor RCS Sport en nam in de zomer van 2011 het roer over van Angelo Zomegnan als koersdirecteur van de Giro. Acquarone kreeg als opdracht mee de Ronde van Italië te moderniseren.


Misschien ook interessant: