Prudhomme: 'Tour voor vrouwen is niet praktisch'

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Tour-directeur Christian Prudhomme heeft de plannen voor een Tour voor vrouwen de kop ingedrukt. Onder meer Marianne Vos begon een petitie voor het evenement. Prudhomme vindt het voorstel "niet praktisch".

Marianne Vos en drie andere wielrensters begonnen onlangs met een petitie voor een Ronde van Frankrijk voor vrouwen. Met succes, want Vos en co verzamelden al 79.000 handtekeningen.

De Tour Féminin werd van 1984 tot 2009 georganiseerd. In de laatste editie werd Vos derde.

Ook het Britse parlementslid Harriet Harman lanceerde een voorstel om een Tour voor vrouwen te organiseren. Zij schreef Tour-directeur Christian Prudhomme een open brief. Ze wil een Tour voor vrouwen, parallel met de eerste drie etappes voor de mannen.

Prudhomme reageerde vandaag: hij vindt het voorstel "niet praktisch" en "ongetwijfeld niet realiseerbaar". Hij is ook niet opgetogen met de werkwijze van Vos en Harman.

"Het was beter om een gesprek met ons aan te gaan in plaats van een petitie op te starten of ons een open brief te bezorgen. We staan open voor alles en vrouwenwedstrijden zijn natuurlijk erg belangrijk."

"Maar de Tour is een enorme machine, die we niet steeds groter kunnen maken. Dat is onmogelijk."


Misschien ook interessant: