Ontgoochelde Hermans: 'Mag Vuelta niet rijden'

Photo: courtesy
Willem Dingemanse

Photo: courtesy
Willem Dingemanse

Ben Hermans vertrekt na dit seizoen bij RadioShack en dat blijft blijkbaar niet zonder gevolgen voor de renner. De Belg mag de Vuelta niet rijden van zijn team.

"Ik ben diep ontgoocheld", zegt Ben Hermans in Het Laatste Nieuws. "Ik koos destijds voor RadioShack om te kunnen deelnemen aan de Giro of Vuelta. Maar in mijn twee jaar bij de profs heb ik nog geen grote ronde kunnen rijden. Jammer, want met mijn huidige vorm had ik zeker wat kunnen doen in de Vuelta."

Hermans werd vorige week derde in de Ronde van Wallonië, nu staat de Eneco Tour op het menu. "Het loopt lekker dit jaar en het parcours van de Eneco Tour ligt me."

Wat zijn nieuwe ploeg betreft, werd Ben Hermans al geciteerd bij Leopard-Trek. "Laat één ding duidelijk zijn: er staat nog niets op papier. Toen de pers daarmee uitpakte, sprongen de onderhandelingen met enkele ploegen meteen af."

"Ik sta zeker nog open voor eventuele aanbiedingen. Het nieuwe Omega Pharma-Quick-Step? Als ze geïnteresseerd zijn, wil ik met die mensen praten. Ik hoop mijn transfer snel te kunnen afronden."


Misschien ook interessant: