'Schumacher had Tour niet mogen rijden'

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Christian Prudhomme, de directeur van de Tour, heeft gereageerd op de positieve test van Stefan Schumacher. "De nieuwe testen halen de valsspelers eruit. De argwaan die rond Schumacher hing, is nu bevestigd", zegt Prudhomme.

"We hadden voor de start van de Tour twijfels rond Schumacher, zeker na de wraking van Tom Boonen." De Belgische topper mocht niet in de Tour starten, nadat hij positief had getest op cocaïne. "Achteraf bekeken hadden we Schumacher beter niet laten starten", geeft Prudhomme toe. "Maar we klagen niet dat de valsspelers betrapt worden. Ik droom van de dag dat we hen uit de Tour kunnen houden, in plaats van maanden later te betrappen."

Sebastian Lang, ploegmaat van Stefan Schumacher bij Gerolsteiner, zegt dat hij tijdens de Tour al twijfels had bij Schumacher. "We zaten samen op de teambus toen we te horen kregen dat er een nieuwe test voor cera was. Iedereen was blij, behalve Stefan. Plots was hij heel stil en zijn houding was helemaal veranderd. We bespraken het onder de renners en de ploegleiding en hebben hem gevraagd of we bezorgd moesten zijn", zegt Lang.   "Zijn antwoord? Hij loog recht in ons gezicht en zei dat alles in orde was."

Lang rijdt volgend jaar voor de Belgische ploeg Silence-Lotto. Hij komt mee met Tour-revelatie Bernhard Kohl.


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:38


Merlijn

Published by: Merlijn at 2008-10-08 16:44:55Achteraf is dat gemakkelijk en snel gezegd, maar je moet echt 100% zeker zijn dat iemand gerommeld heeft voordat je hem verbied te starten. Boonen werd wel geweigerd, maar ik denk dat hij de pech had vlak voor de Tour op cocaine gebruik betrapt te worden. En Schumacher (met amfetamine) is alweer wat langer geleden. Daarbij worden beide middelen eerder als party drug gezien dan prestatie verhogend. De uitsluiting van Boonen is twijfelachtig te noemen, maar ook al had Schumacher een slechte naam dit was zeker niet voorzien!

Reply