Tour de France

Le Tour: 'Ik kreeg het nooit moeilijk'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Ook in de eerste Pyreneeën-rit heeft Jurgen Van den Broeck getoond dat hij het verdient om in de top vijf van het klassement te staan. "Mijn dag is geslaagd", zei hij aan Sporza. "Er is zelfs een kleine eliminatie gebeurd", klonk het bij ploegleider Marc Sergeant.

Door het steekspel tussen Schleck en Contador reed Van den Broeck zelfs een poos voor de twee favorieten uit. "Ik hield me niet bezig met Contador en Schleck. Ik wou vooral de nummers zes tot tien op afstand rijden en daar ben ik goed in geslaagd."

"Ik kreeg het nooit moeilijk. Mensjov en Samuel Sanchez glipten nog wel weg, maar ik had geen zin om me kapot te rijden", reageerde de Omega Pharma-Lotto-renner.

Wat concludeert Van den Broeck? "Dat ik nog steeds vijfde sta in het klassement. Of mijn dag geslaagd is? Ja."

Ploegleider Marc Sergeant van Omega Pharma-Lotto is tevreden na opnieuw een uitstekende prestatie van zijn kopman Van den Broeck. "Ons doel blijft top tien."

Van den Broeck, vijfde in de stand, nam wat tijd op onder meer Leipheimer, Basso en Kreuziger, drie rechtstreekse concurrenten voor zijn beoogde toptienplaats. "Dat was de bedoeling", zegt Marc Sergeant.

"Er is een kleine eliminatie gebeurd. Maar het lijkt me niet logisch om onze ambitie nu te verleggen naar de top vijf. Top tien blijft onze doelstelling."

"Jurgen zal zich iedere dag moeten blijven manifesteren. Mannen als Samuel Sanchez, Rodriguez en Gesink blijven zijn belangrijkste concurrenten. Mensjov werpt zich op voor de top drie."

Kevin De Weert (26e op drie minuten): "Ik bleef bij de favorieten tot aan de voet van de slotklim, waarop ik gegeven heb wat ik kon. Ik heb last van een verkoudheid en mag dus niet klagen met dit tijdverlies. Ik reed de slotklim op mijn eigen tempo."

Jurgen Van de Walle (aanvaller): "Ik moest Riblon en Moinard laten rijden op drie kilometer voor de top van de Port de Pailhères. Jammer, want ik wilde er liever langer bijblijven. Ik voel me nog goed in deze Tour, maar mijn supervorm is wel al voorbij."


Misschien ook interessant: