Tour de France

Le Tour: 'Podium is nog altijd mogelijk'

Photo: courtesy
Hugo Tack

Photo: courtesy
Hugo Tack

Met Denis Mensjov (4e) en Robert Gesink (7e) heeft Rabobank twee renners in de top tien van het klassement. "Daar gingen we voor, we mogen best tevreden zijn", vertelt manager Erik Breukink aan Sporza. "Maar de strijd ligt nog helemaal open."

"Zelfs het podium is nog mogelijk. Wie weet wat er met Contador en Schleck gebeurt. Zoals het er nu naar uitziet, zijn ze de besten. Maar een slechte dag en ze vallen er ook uit", is Breukink hoopvol.

"De strijd ligt dus nog helemaal open. De aankomst op de Tourmalet donderdag zal wel allesbeslissend zijn."

"Ik heb een comfortabel gevoel", zegt Denis Mensjov (op de foto links met Breukink), die volgens waarnemers zijn beste Tour in jaren doormaakt. "Maar er komt nog een zware week aan. Het podium? Ik wil gewoon zo hoog mogelijk eindigen."

Niet alleen Mensjov doet het goed bij Rabobank, ook de jonge Gesink is bezig aan een voortreffelijke Ronde van Frankrijk. De Nederlander moest de Tour vorig jaar al na zes dagen verlaten na een valpartij.

"Toen heeft hij de bergen zelfs niet gezien", zegt Breukink. "Maar Gesink bevestigt nu dat hij bij de beste klimmers hoort. Dat is belangrijk voor Robert zelf en ook voor de ploeg."


Misschien ook interessant: