Le Tour: 'Frustrerend, dit was een unieke kans'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Wouter Weylandt hoopte na het verstek van Tom Boonen opgevist te worden voor de Tour-ploeg van Quick-Step, maar zover komt het niet. Tour-organisator ASO is categoriek en weerde Weylandt, omdat hij niet in de voorselectie zat.

Elk team moest op 1 april 15 renners opgeven zodat doelgericht op doping kon gecontroleerd worden. Quick-Step had Wouter Weylandt niet op zijn lijstje staan en ASO staat geen uitzondering toe. Quick-Step neemt dan maar Reda mee naar de Tour-start als vervanger van Tom Boonen.

Zo dwarsboomt ASO de plannen van Quick-Step en de droom van Weylandt. "Compleet belachelijk", zegt Weylandt in de kranten.

"Omdat ik de Giro reed, werd ik meer gecontroleerd op doping dan anderen die wel de Tour rijden. Dit is frustrerend, zo wordt mijn carrière afgeremd."

Weylandt zag het zitten om Boonen te vervangen. "Stel dat ik mijn ritzege uit de Giro had bevestigd. Dat had mijn waarde serieus opgedreven." Weylandt is einde contract bij Quick-Step.

"Jammer dus dat ik niet bij de 15 was,  maar de Tour stond nu eenmaal niet op mijn programma. Maar dit was een fantastische kans. Mark Cavendish is niet zo dominant en de spurten zijn veel meer open. Bovendien had ik zonder Tom voluit mijn kans kunnen gaan", zegt hij.

"Ik hoorde dat zeven ploegen nog probeerden een renner die niet op de lijst stond aan de start te krijgen. Misschien moeten die teams samen op tafel kloppen."


Misschien ook interessant: