Le Tour: 'Ben sterker dan vorig jaar'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

De Tour de France gaat over anderhalve week van start in Rotterdam. Andy Schleck, de nummer twee van vorig jaar, is er klaar voor. "Alberto Contador is de te kloppen man", weet de 25-jarige kampioen van Luxemburg. "En ook Lance Armstrong zal top zijn."

Andy Schleck heeft de voorbije weken keihard gewerkt om in optimale omstandigheden aan de start te staan van de Tour.

"Ik heb de bergritten in de Alpen en de Pyreneeën verkend", zegt Schleck. "Ik heb de ronde van mijn eigen land links laat liggen om aan mijn tijdrit te werken."

"Ik heb veel opgeofferd voor de Tour en ik voel me klaar. Ik ben heel tevreden over mijn vorm. Mijn vormpeil is beter dan vorig jaar."

"Er ligt veel druk op mij, maar dat is gewoon extra motivatie. Ik heb er alles voor gedaan, ik weet dat ik goed ben. Dat moet volstaan."

Andy Schleck kan in de Tour natuurlijk rekenen op zijn broer Fränk. Anderhalve week voor de start van de Tour schat hij de tegenstand in.

"Alberto Contador is de te kloppen man", zegt de Luxemburger. "Alberto heeft al twee keer de Tour gewonnen. Hij zal ook dit jaar heel sterk zijn. Ik ben hem tegengekomen in de Ardense klassiekers en ik had het gevoel dat ik even goed was."

"Armstrong zal top zijn in de Tour. In 2009 was hij al goed, maar dit jaar zal hij nog beter zijn."

"We krijgen nu ook te maken met Cadel Evans en Ivan Basso. En Robert Gesink heeft indruk gemaakt op mij. Hij vormt een gevaarlijke tandem met Denis Mensjov."


Misschien ook interessant: