Gippingen

Vandewalle wint een topkoers in Zwitserland

Photo: courtesy
Hugo Tack

Photo: courtesy
Hugo Tack

Kristof Vandewalle heeft in Gippingen in Zwitserland de Grote Prijs van het Kanton Argau (1.BC) gewonnen. De renner van Topsport Vlaanderen was de snelste in een spurt met zes.

In de spurt vloerde Vandewalle zijn metgezellen Sella, Haussler, Roche, Marcato en Bailetti. Johan Coenen werd twaalfde.

"Het was een superzware wedstrijd bij 30 graden", reageerde ploegleider Jean-Pierre Heynderickx. "Het parcours was ook veranderd. Zestien in de plaats van vroeger negen ronden met telkens een zware klim."

"In de eerste wedstrijdhelft was er een ontsnapping van negen met Geert Steurs. Toen zij ingelopen waren, ging een groep van achttien weg met daarbij Vandewalle en Johan Coenen."

"Bij de laatste klim sprongen ze met zes weg en Vandewalle was mee. Op 300 meter van de finish zette Vandewalle zijn spurt in en vloog over de laatste aanvallers voor zijn eerste profzege"

Kristof Vandewalle is derdejaarsprof en verbaasde in zijn eerste seizoen met een vijftiende plaats in de E3-prijs in Harelbeke en met een lange ontsnapping in de Amstel Gold Race.

Vorig jaar sukkelde hij met zijn gezondheid in de eerste helft van het seizoen. Daarna liet hij zich nog opmerken in de rondes van Denemarken en Groot-Brittannië. Hij werd ook vijfde in het BK tijdrijden.


Misschien ook interessant: