Tour de Luxembourg

Armstrong is tevreden en maakt ruzie met fan

Photo: courtesy
Willem Dingemanse

Photo: courtesy
Willem Dingemanse

Lance Armstrong heeft de Ronde van Luxemburg op de derde plaats afgesloten. De Amerikaan is tevreden met dat resultaat. Na de laatste etappe in Luxemburg werd hij verbaal wel op de korrel genomen door een toeschouwer.

Ook Armstrong werd tijdens de laatste rit geteisterd door het slechte weer. "We reden vier dagen in prachtige omstandigheden en opeens brak de hel los", vertelt Armstrong.

"Ik ben tevreden over mijn week in Luxemburg. Ik voelde me sterk. Ook mijn derde plaats is mooi meegenomen. Dit is beter dan ik gehoopt en verwacht had."

"Nu is het belangrijk om vooruitgang te boeken voor de Ronde van Zwitserland", weet de RadioShack-renner. "De beklimmingen en de tijdritten zijn er langer." Na die ronde gaat Armstrong enkele Tourritten verkennen.Het praatje van Armstrong met enkele journalisten na de laatste etappe werd opgeschrikt door een incident.

"Leugenaar, bedrieger", riep een toeschouwer de Amerikaan toe. Armstrong reageerde woedend en schreeuwde drie keer: "Kom naar hier en zeg dat recht in mijn gezicht." De man verdween uiteindelijk. Armstrong werd onlangs in opspraak gebracht door verklaringen van ex-teamgenoot Floyd Landis.


Misschien ook interessant: