Contador: 'Iedereen praat over Armstrong'

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Vanaf zondag legt Alberto Contador in de Dauphiné Libéré de laatste hand aan zijn voorbereiding op de Tour. De Dauphiné begint met een proloog van 6,8 kilometer in Evian-les-Bain. "Ivan Basso en Lance Armstrong worden mijn concurrenten in de Tour", luidt het.

"Ik ben hier om de fundamenten voor mijn Ronde van Frankrijk te leggen", vertelt Contador. "Ik voel me goed en elke dag gaat het wat beter, maar ik mis de topconditie die nodig is om te schitteren in de Dauphiné."

"Samuel Sanchez, Denis Mensjov, Chris Horner en Janez Brajkovic zijn de favorieten. In de proloog en de tijdrit wil ik aan mijn nieuwe fiets wennen."

"In het klimwerk zal ik nog een beetje moeten doseren. Ik verschijn heel ontspannen aan de start van de Dauphiné", meldt de Astana-renner.

Contador kiest de Dauphiné als voorbereiding op de Tour, terwijl Lance Armtrong aan de slag is in Luxemburg en daarna de Ronde van Zwitserland rijdt. "De Dauphiné bevalt mij altijd uitstekend", zegt de Spanjaard.

"Bovendien heb ik daarna nog tijd om mijn voorbereiding nog wat aan te passen. Na de Dauphiné ga ik samen met de ploeg ook de Alpenritten van de Tour verkennen."

Wie verwacht Contador in de Tour? "Basso, maar dat wist ik al voor de Giro en Armstong. Met zijn ervaring weet hij hoe je top moet zijn. Ik volg zijn prestaties niet op de voet, maar ik ben op hoogte. Iedereen praat over Lance."


Misschien ook interessant: