Tour of California

Rogers is de eindwinnaar in Californië

Photo: courtesy
tdwsport.com

Photo: courtesy
tdwsport.com

Michael Rogers (HTC-Columbia) heeft gevochten voor de eindoverwinning in de Ronde van Californië en heeft ze te pakken. De zege in de slotrit was voor de Canadees Ryder Hesjedal, vroeger een topper in het mountainbiken.

De concurrentie legde Rogers het vuur nog duchtig aan de schenen in de laatste kilometers. Daar was dan ook een uitgelezen parcours voor met op het einde vier lokale ronden met telkens een venijnige klim halverwege.

David Zabriskie, tweede op negen seconden in de stand, waagde zijn kans op de pittige "Rock Store Climb", een berg die hij geregeld beklimt omdat die in zijn thuishaven Los Angeles ligt.

Maar Rogers counterde en deed dat ook bij andere prikken van zijn belagers. "Ze hebben me tot het einde laten zweten", zou hij achteraf zeggen. "Ik had niet verwacht dat ik het nog zo zwaar zou krijgen."

"Maar goed, mijn teammaats hebben me ook nog voortreffelijk geholpen en zo heb ik het gehaald. Voor mijn team is dit een zeer belangrijke overwinning. Er is maar één koers belangrijker dan deze en dat is de Ronde van Frankrijk."

Ryder Hesjedal van de Garmin-ploeg raakte uiteindelijk wel nog weg uit een verbrokkelde elitegroep en haalde het in de spurt tegen enkele metgezellen.

"Een rit winnen in deze ronde, tegen zulke sterke renners, is een hoogtepunt in mijn carrière", reageerde de gelukkige Canadees.


Misschien ook interessant: