Le Tour: 'Kasseienrit hoort niet thuis in de Tour'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Tom Boonen heeft zo zijn bedenkingen bij de kasseienetappe van de Tour. "Ik catalogeer dat onder de algemene noemer sensatie", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Wat er nu op tafel ligt, moet een nachtmerrie zijn voor de klimmers en de klassementsrenners."

Op dinsdag 6 juli dokkert het Tour-peloton over het parcours van Parijs-Roubaix. De derde etappe begint in ons land, in Wanze, en finisht in Arenberg.

"Voor iedereen zal die etappe werkelijk de hel betekenen. In 2004 reden we vier kilometer over die kasseien. Toen zag je overal crashes en lekke banden. Dikke miserie. En nu rijden we meer dan twaalf kilometer over kasseien", zegt Tom Boonen in de krant.

"Wat er nu op tafel ligt, moet een nachtmerrie zijn voor de klimmers en de klassementsrenners. Dit soort wielrennen hoort niet in de Tour thuis. Ik catalogeer dat onder de algemene noemer sensatie, maar dan wel sensatie met een slechte smaak."

Voor Boonen worden de kasseien geen hard labeur. Hij won Parijs-Roubaix al drie keer. Dit jaar moest hij de zege laten aan Fabian Cancellara.


Misschien ook interessant: