Giro d'Italia

Il Giro: 'Weylandt heeft geantwoord op fiets'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Patrick Lefevere had dit seizoen al veel kritiek op Wouter Weylandt. Maar de Quick-Step-manager schat de ritwinst van zijn renner in de Giro hoog in. "Ook in de Tour moet hij kunnen winnen", klinkt het."Een ritzege in een grote ronde is altijd van grote waarde, zeker voor onze ploeg die het de laatste weken niet zo goed doet", vertelt Patrick Lefevere aan Sporza.

Kan Weylandt bij Quick-Step de opvolger worden van Tom Boonen voor de spurten in de Tour? "Iemand die kan winnen in de Vuelta en de Giro, moet dat ook in de Tour kunnen. Ik denk ook dat hij dat kan", zegt de manager van Quick-Step.

"Ik denk ook dat de ambities van Wouter hoger reiken dan enkel een ritzege in de Giro", zegt Lefevere aan Sporza. "Ik hoop dat dit de start is van iets moois dat nog moet komen."

Patrick Lefevere had dit jaar al veel kritiek op Weylandt. "Zijn eerste trimester was onvoldoende, maar ik heb toen ook gezegd dat hij nog twee trimesters had om het goed te maken", zegt Lefevere.

"Ik vond het positief dat hij wou antwoorden met de pedalen. Een renner die praat met de pedalen vind ik leuk. Dat siert Wouter ook. Maar hij moest wakker geschud worden. Na vier jaar als prof moest hij op een hoger nivea rijden."

"Hij heeft het nu zelf gedaan, dus proficiat voor hem. "Zeges zijn water en brood voor een spurter. Ik hoop dat het voor hem en voor de ploeg een aanzet is om er een mooi seizoen van te maken."


Misschien ook interessant: