Giro d'Italia

Il Giro: 'Deze ritzege doet echt veel deugd'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Wouter Weylandt bezorgde Quick-Step de ritzege in de Giro na een bewogen rit. De renner, die dit seizoen al veel kritiek kreeg te slikken, hoopt dat hij de twijfels heeft weggenomen met zijn overwinning.

"Het was een hectische sprint na een hectische etappe", verwees Wouter Weylandt bij Sporza naar de waaiers en valpartijen. "Ik heb geprobeerd om de hele dag alert vooraan te rijden. Dat kost misschien iets meer krachten, maar ik wou niet gokken en zat vooraan. Op vijf km van de finish keek ik rond mij en zag ik nog slechts 30 renners. Maar er zaten wel nog veel sprinters bij", luidde het.

"De sprint van mijn leven? Misschien was die eerder in de Vuelta twee jaar geleden, toen won ik op de lijn. Nu had ik toch een beetje meer over."

Wouter Weylandt heeft een mager voorjaar achter de rug. "Deze ritzege doet echt veel deugd, ook al omdat er veel twijfels over mij bestaan. Ik hoop nu dat die twijfels weg zijn", zegt hij.

Weylandt heeft nu gewonnen in de Vuelta en de Giro. "Natuurlijk droom ik ook van de Tour, daarvoor word je wielrenner", zegt Weylandt. "Dit jaar komt dat nog wat te vroeg voor mij. Ik denk niet dat de ploeg me dit jaar zal meenemen."

Weylandt kreeg veel kritiek van manager Lefevere en zijn contract loopt af. "Ik weet nog niet waar ik volgend jaar zal rijden. Quick-Step? Waarom niet? Ik ben geen rancuneuze jongen", zegt Weylandt.


Misschien ook interessant: