Il Giro: 'Ik kies enkele ritten uit'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Jan Bakelants won twee jaar geleden de Ronde van de Toekomst, maar in de Giro, die morgen in Amsterdam begint, legt de 24-jarige Belg de lat niet te hoog. "Of ik de grote rondes aankan, weet ik niet", zegt hij in Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws.

"Ik vrees dat de derde week er wel eens te veel aan kan zijn. De Monte Zoncolan is 10 kilometer klimmen met een stijgingspercentage van 12%. Eerlijk, dat zie ik niet zitten met mijn 70 kilogram", is Bakelants realistisch.

Bakelants mikt niet op het klassement. "Welke zin heeft het om me drie weken uit "den haak" te rijden voor de 20e plaats? Dan kies ik liever ritten uit. Geen rit winnen zou echter geen ontgoocheling zijn, de Giro niet uitrijden wel."

De renner van Omega Pharma weet wat zijn beperkingen zijn. "Bergop kan ik doorgaans tot halfweg volgen. Terwijl ik dan aan mijn limiet zit, kunnen de echte toppers nog eens doortrekken."

"Maar ik voel dat ik nog vooruitgang kan maken. Als je op een natuurlijke manier wil groeien, gaat dat langzaam. Bij mij toch. Toch merk ik vooral in wedstrijden als de Tirreno of Catalonië dat ik sterker ben geworden. Daar begin ik wel met overschot te zitten."

"In de Ruta del Sol kan ik nog 18e worden in het eindklassement terwijl ik daar voor Jurgen Van den Broeck moet werken. Ik ben daar niet echt ontevreden mee."


Misschien ook interessant: