Stef Clement keert terug naar Rabobank

Photo: courtesy Andre Miltenburg

Photo: courtesy Andre Miltenburg

De Nederlander Stef Clement verhuist volgend seizoen van Bouygues Telecom naar Rabobank. De renner tekent voor twee seizoenen bij de ploeg waar hij ook als amateur reed. De 25-jarige Stef Clement verlaat na drie jaar Bouygues Telecom. "Bij de Rabobank-ploeg wil ik me verder ontwikkelen", zegt de tijdrijder. "Ik heb geen spijt van mijn drie jaren in Frankrijk, ik ben een stuk volwassener geworden als renner."

"Ik investeerde de voorbije drie jaar ferm in mijn carrière door in het buitenland te rijden. Bij Rabobank vind ik een goede structuur terug en dat heb ik wel nodig. Samen met de ploegleiding zal ik nu een plan uitstippelen. Erik Breukink en Erik Dekker denken dat er nog veel meer uit mij te halen is, vooral op het vlak van klimmen."
Clement veroverde vorig jaar in Stuttgart de bronzen medaille op het WK tijdrijden en is ook Nederlands kampioen in die discipline.

Clement is na Maarten Tjallingii (Silence) en Nick Nuyens (Cofidis) de derde aanwinst van Rabobank voor 2009. Ook Quick-Step aasde op de Nederlandse renner.


Misschien ook interessant: