Amstel Gold Race

Gilbert: 'De conditie gaat in stijgende lijn'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

16 jaar is het geleden dat een Belg de Gold Race kon winnen. Toen won Johan Museeuw eerder verrassend de Nederlandse klassieker. Maar dit jaar heeft ons land met Philippe Gilbert wel een van de topfavorieten aan de start.

De Amstel Gold Race, dat zijn 31 korte en steile hellingen en onophoudelijk draaien en keren. "Dit is een klassieker die mij goed ligt, maar toch is het vreemd dat ik hier op vorig jaar na nooit goeie resultaten heb gehaald", zegt Gilbert in de kranten.

"De voorbije jaren was ik nu al redelijk moe, maar nu heb ik mijn reserves nog niet aangesproken. De conditie gaat nog steeds in stijgende lijn."

"De Brabantse Pijl heeft me ook deugd gedaan. Dat was de ideale opwarmer voor zondag: draaien, remmen, optrekken, schakelen."

Afgelopen najaar was er tegen Gilbert geen kruid gewassen. "Toen was ik wellicht beter dan nu, maar het is alsof ze je vragen om het gewicht van na de Tour te hebben voor de Tour begint."

"Ik ben er nochtans klaar voor. Als ik niet in mijn opzet slaag, zal ik niet ontgoocheld zijn. Tenzij ik een fout maak. Dan zal ik kwaad zijn", zegt hij.

Gilbert kan een mislukt voorjaar voor België goedmaken. "Ik vind niet dat het zo slecht gaat met ons. Het klopt niet
dat er een leegte is na Boonen en ik. Het is niet zo treurig met het Belgisch wielrennen gesteld als wordt beweerd."


Misschien ook interessant: