Tour: 'De Tour winnen is een jongensdroom'

Photo: courtesy
Hugo Tack

Photo: courtesy
Hugo Tack

Carlos Sastre heeft de 95e Tour gewonnen. De Spanjaard is de gelukkigste mens op aarde. "Dit is geweldig", jubelde de Spanjaard. Carlos Sastre kan zijn geluk niet op na het behalen van de Touroverwinning. "Deze gele trui is een jongensdroom. Ik ben zo gelukkig!" Ik voel me ook heel erg emotioneel omdat mijn vrouw en kinderen dit mogen meemaken", zegt de 33-jarige Spanjaard.

"Het is geweldig om de Tour te winnen. Wat ik nu ga doen? Veel rusten zal er niet bij zijn." De Olympische Spelen komen er snel aan. En de Vuelta? Eerst ritten winnen en daarna zien we wel. Ook al is er niet veel tijd om te relaxen, toch ga ik proberen om nu wat bij mijn vrouw en kinderen te zijn. Zij zijn heel belangrijk voor mij."

Maandag is Sastre in België. Hij rijdt onder andere meer in het na-tour-criterium in Aalst, bezoekt zijn fanclub in Aalter en brengt een bezoekje aan een ziekenhuis in Gent.

Sastre is de zevende Spanjaard die de Tour de France wint, na Federico Bahamontes, Luis Ocaña, Pedro Delgado, Miguel Indurain (5x), Oscar Pereiro en Alberto Contador. Samen waren ze goed voor 11 Tour-zeges.


Misschien ook interessant: