Tour: 'Dit was niet mogelijk zonder mijn team'

Photo: courtesy
Hugo Tack

Photo: courtesy
Hugo Tack

Carlos Sastre heeft de kans van zijn leven gegrepen. De Spanjaard dankt zijn ploegmaats voor het harde werk. "Dit is een droom die uitkomt", zei Carlos Sastre in een eerste reactie.

"Ik was heel kalm vanochtend en wist dat dit de kans van mijn leven was. Zonder mijn ploegmaats en het team had ik dit niet kunnen realiseren. Als renners van zo'n kaliber heel hard voor je werken, dan word je nog meer gemotiveerd. De broers Schleck hebben zich voor mij opgeofferd en ik werd tijdens de Tour elke dag beter. Ik herstel altijd goed van een inspanning." Sastre had dit jaar alles op de Tour gezet. "Ik wou mijn droom realiseren. Daarom heb ik het in het begin van het seizoen rustig aan gedaan."

"Ik weet niet goed wat ik moet zeggen, dit is een grote dag", vertelde CSC- manager Bjarne Riis aan Sporza. "Het team en Sastre verdienen de Tourzege. Ik wist dat we een goed team hadden, maar de Tour winnen is toch nog wat anders. Dit is fantastisch! Carlos heeft een sterke laatste week van de Tour gereden. Hij is een uitstekend renner. Of ik dit na Alpe d'Huez had verwacht? Nee, je weet nooit wat er nog gebeurt. De tijdrit moet toch altijd nog gereden worden."

Had Riis aan Fränk Schleck gevraagd om op Sastre te wachten? "Nee, Fränk heeft zijn eigen wedstrijd gereden. Hij heeft gedaan wat hij kon."


Misschien ook interessant: