Driedaagse van West-Vlaanderen

Duitser is te snel voor Traksel en Keukeleire

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Robert Wagner heeft de tweede rit in de Driedaagse van West-Vlaanderen gewonnen. De Duitser van Skill-Shimano klopte Bobbie Traksel en Jens Keukeleire in een massaspurt. Keukeleire blijft leider.Het peloton vloog er van bij de start in. Tal van uitvalspogingen werden in de kiem gesmoord, de Cofidis-ploeg van de 21-jarige Jens Keukeleire hield de boel onder controle.

Na goed 120 kilometer raakten Van Leijen, Sörensen, Van Speybrouck en Goesinnen toch voorop. Het peloton rekende echter goed. Keukeleire zat weer mee vooraan, maar kon geen nieuwe spurtzege boeken.Robert Wagner haalde het in een spannende sprint nipt voor Kuurne-winnaar Bobby Traksel. "Het was een hectische sprint, maar uiteindelijk kon ik toch op het gepaste moment naar voor jumpen", zegt de renner van Skill-Shimano.

"Iemand als de rappe Traksel verslaan in de spurt is niet slecht. Dat ik win vind ik geen verrassing. Eerder dit jaar was ik er al heel dicht bij. Ik genoot het volste vertrouwen van de ploegmakkers. Het was mijn beurt om alles op de spurt te zetten.""Mijn ploeg heeft berenwerk verricht. Het was de eerste keer dat ik als prof met de leiderstrui mocht rondrijden. En dat in eigen gouw. Bij het binnenrijden van Brugge, op 1 kilometer van mijn deur, stokte het tempo. Ik kon uitgebreid mijn fans groeten. Zalig was dat" straalde de jonge renner van Cofidis.

"Daarna werd de koers nerveus. Ik kende de aankomst. Op 500 meter zat ik nog perfect om een tweede zege op rij te boeken, maar 100 meter verder moest ik uitwijken voor een renner. Ik moest me opnieuw lanceren vanuit een verloren positie. De streep lag 50 meter te dicht."


Misschien ook interessant: