Gilbert: 'Ik wil mijn topvorm verzilveren'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Philippe Gilbert won donderdag met veel panache de Coppa Sabatini. Dat moet het begin worden van een mooi seizoenseinde voor de Belg. "Mijn honger is nog groot." Parijs-Tours en de Ronde van Lombardije staan alvast met rood aangeduid in zijn agenda.

Philippe Gilbert heeft al 99 koersdagen op de teller staan, maar toch wil de Silence-Lotto-renner nog een mooi staartje aan zijn seizoen breien. In de Coppa Sabatini bewees hij in ieder geval dat hij nog altijd kan teren op zijn goeie WK-vorm.

"Ik wil mijn huidige topvorm verzilveren. Mijn honger is nog heel groot", zegt Gilbert in Het Laatste Nieuws. "Ik heb nog tien dagen, nog vier wedstrijden, nog twee klassiekers om die honger te stillen."

Met die twee klassiekers bedoelt Gilbert Parijs-Tours en de Ronde van Lombardij. Zondag kan onze landgenoot in Frankrijk de eerste zijn die zijn titel verlengt sinds Nicola Minali.

"Dat zou fantastisch zijn, maar ook de week nadien, in Lombardije, wil ik meedoen voor de zege", zegt Gilbert. Hij zou dan in de voetsporen treden van Fons De Wolf, die in 1980 als laatste Belg de Klassieker van de Vallende Bladeren won.

Dirk De Wolf, de mentor van Gilbert, gelooft in de kansen van Gilbert. "Lombardije is een van de makkelijkste klassiekers om te rijden. Als je goed bent, koers je automatisch voorin."


Misschien ook interessant: