Tour of Missouri

Cavendish wint weer, Vande Velde geeft op

Photo:
© Columbia - High Road

Photo:
© Columbia - High Road

Mark Cavendish is goed op weg om ook de harten van de Amerikaanse wielerfans te veroveren. De Brit van Team Columbia won zijn tweede massasprint op een rij in de Ronde van Missouri en verstevigt zijn leidersplaats.

Het wedstrijdverloop in Missouri was klassiek: drie renners mochten de hele dag voorop rijden. Francois Parisien en Timothy Duggan hielden het het langste vol, maar op de brede wegen die naar de finish leidden werden ze toch weer gegrepen.

Thor Hushovd werd perfect gegangmaakt door zijn Cervélo's, maar Cavendish had aan een sterke Hincapie genoeg om eerst het wiel van de Noor te pakken en er vervolgens nog vlot over te knallen.

Voor Christian Vande Velde (foto) zit de Ronde van Missouri erop. Hij zal zijn titel niet meer kunnen verdedigen. De Amerikaan viel in de slotfase van de eerste etappe en stootte zijn hand tegen een brandweerpaaltje.

Resultaat: een gebroken middenhandsbeentje. Vande Velde hoopte toch nog te kunnen starten in de tweede etappe. Een laatste test zette het licht evenwel op rood. De pijn was toch ondraaglijk.


Misschien ook interessant: