Tour: Schumacher verrast vriend en vijand

Photo: courtesy
Team Website

Photo: courtesy
Team Website

In een tijdrit over 29,5 km heeft de Duitser Stefan Schumacher de tegenstand verbaasd. Hij won met 18 seconden voorsprong op Kim Kirchen en nam zo de gele trui over van Romain Feillu (Agritubel). De vierde rit was meteen de eerste test voor de favorieten. Er stond een tijdrit van 29,5 km in en rond Cholet op het programma. Wim Vansevenant (Silence) mocht als rode lantaarn de spits afbijten. Om 11u02 reed hij het startpodium af om zijn tijdrit af te werken.

De Amerikaan Danny Pate (Garmin) had over de 29,5 km 36 minuten en 54 seconden nodig en had hiermee lange tijd de snelste chrono.
De Franse kampioen tijdrijden Sylvain Chavanel (Cofidis) was de eerste die onder de tijd van Pate kon duiken. Chavanels tijd werd op zijn beurt verbeterd door krachtmens Jens Voigt (CSC).
Door het tijdverlies van gisteren moest de Rus Denis Menchov (Rabobank) als eerste van de favorieten van start. Hij klokte af op 36 minuten en 18 seconden, op dat moment de snelste tijd.

De favoriet voor de ritzege Fabian Cancellara (CSC) bleef tijdens de tussenpunten steeds enkele seconden boven de toptijden. Hij had zijn tijdrit echter goed ingedeeld en kon sterk eindigen, zodat hij nipt onder de tijd van Mensjov bleef.

De Belg Stijn Devolder (Quick-Step) reed een goede tijdrit. Ondanks een fietswissel moest hij slechts 45" toestaan aan Cancellara. Ook Maxime Monfort was in goede doen. Hij werd zestiende. Van de favorieten op de eindzege deed Cadel Evans (Silence) de beste zaak. Hij werd derde en was één minuut en 17 seconden sneller dan zijn concurrent Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne), die kostbare tijd verloor.

De winnaar van de dag was echter Stefan Schumacher. De Duitser van Gerolsteiner had 35 minuten en 44 seconden nodig om het parcours af te leggen. Hij bleef hiermee de nummer twee, Kim Kirchen, met 18 seconden voor. Schumacher sloeg hiermee een dubbelslag. Hij mocht ook de gele trui omgorden.


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:2


leovdm

Published by: leovdm at 2008-07-08 19:31:53Schumacher verdient het niet om een rit de winnen in de Tour de France want hij geeft ook verboden producten gebruikt en die mag wel deelnemen aan de Tour en Tom Boonen niet terwijl het bij hem buiten competitie was.

Reply

1552


Jeanneman

Published by: Jeanneman at 2008-07-08 20:07:23Frustraties?

Reply

2


Jan van Lee

Published by: Jan van Lee at 2008-07-08 21:56:51Schumacher toch niet 'n vervolg op Rasmussen!
Wel erg verdacht die tijd.
Rasmussen reed vorig jaar ook zo'n geweldige tijdrit.
Wordt vervolgd.

Reply