Contract voor Harry Sweeny. en contractverlenging voor Harm Vanhoucke

Lotto Soudal heeft twee jonge renners aan zich gebonden voor de komende twee seizoenen. Het gaat om Australiër Harry Sweeny (22) en de Belg Harm Vanhoucke (23). Sweeny rijdt op dit ogenblik voor het Lotto Soudal Development Team terwijl Vanhoucke als sinds juli 2018 profrenner is bij het Lotto Soudal WorldTour Team.

Tijdens het wielerseizoen leeft Harry Sweeny in Meerhout, maar hij is afkomstig van Warwick in Queensland. Na zijn ritzege in de Rhône-Alpes Isère Tour kon hij na vorig seizoen de overstap maken naar het beloftenteam van Lotto Soudal. Daar toonde hij zich in 2020 een zeer veelzijdig renner.
“Ik ben vooral iemand voor de klassiekers, maar ben goed in het aantrekken van de sprint. En ook klimmen lukt me aardig. In de afgelopen Tour Bitwa Warszawska en de  Baby Giro was de ploeg blijkbaar zeer tevreden over mijn prestaties en mijn inzet. Dat is nu beloond. Ik ben ongelooflijk blij. Ook fijn voor mij is het om mijn landgenoot Caleb Ewan aan te treffen. We kennen mekaar. Hij kan zeker en vast op me rekenen”, zo vertelt Harry Sweeny.

Als winnaar van de Piccolo Giro di Lombardia, de Flèche Ardennaise en ritten in de Tour de Savoie Mont Blanc en de Giro della Valle d'Aosta Mont Blanc, kwam klimmer Harm Vanhoucke met de nodige adelbrieven naar de profs.

“Mijn eerste seizoen liep niet zoals verwacht. Ik sukkelde met bloedarmoede, maar de ploeg heeft me de nodige tijd gegeven om terug te vechten. Met de hulp van mijn trainer Paul Van Den Bosch zijn we daar ook in geslaagd”, zo zegt Harm Vanhoucke.

Twee weken geleden won Vanhoucke nog het bergklassement in de Ronde van de Poitou-Charentes. Eerder op het jaar werd hij 12de in de Ronde van de Ain en 10de in de Ruta del Sol.

“Ik voel me erg thuis in deze ploeg. Er heerst bij Lotto Soudal echt wel een familiale sfeer. Morgen start ik in de Ronde van Luxemburg. Na het BK trek ik naar mijn eerste Ronde van Italië. Ik kijk echt uit naar mijn debuut in de Giro”, zo besluit Harm Vanhoucke.


Misschien ook interessant: