Olympic Games, Road, ITT, Elite

Hamilton loopt tweede keer tegen de lamp

Tyler Hamilton is opnieuw betrapt op het gebruik van een verboden middel. De Amerikaan geeft de positieve test toe en zet een punt achter zijn carrière.

De 38-jarige Hamilton deelde vrijdag mee dat zijn positieve test het gevolg is van het gebruik van een antidepressivum. "Dit aanvechten heeft geen zin", zei Hamilton, die de gevolgen aanvaardt.

De nieuwe positieve test zou in principe een schorsing van acht jaar inhouden. Hamilton won op de Spelen van 2004 goud in de tijdrit, maar werd later voor z'n betrokkenheid in een bloeddopingschandaal voor twee jaar geschorst, tot 2007.

Ook in 2003 deed hij van zich spreken. Met een gebroken sleutelbeen won hij een rit in de Ronde van Frankrijk en werd hij vierde in het eindklassement.

Hamilton heeft al meer uitleg gegeven over de situatie. "Ik heb een verkeerde beslissing genomen", zegt de Amerikaan.

Hamilton zegt dat hij al een hele tijd met een depressie worstelt, als gevolg van een scheiding en de borstkanker van zijn moeder. Hij wist bovendien dat z'n medicijn een verboden substantie bevatte. "Ik besloot het risico te nemen. Ik nam het op zaterdag en zondag en maandag stond de controleur voor de deur. Een mens maakt fouten en ik zal de gevolgen niet uit de weg gaan. Wielrennen is maar een sport, mijn ziekte is veel belangrijker. Ik moet er wat aan doen."


Misschien ook interessant: